Czujnik poziomu dla przemysłu spożywczego wersja wysokotemperaturowa typ SMW…H
Czujnik poziomu dla przemysłu spożywczego wersja wysokotemperaturowa typ SMW…H jest urządzeniem sterowanym mikroprocesorem przeznaczonym dla cieczy, mediów adhezyjnych oraz past. Typowe aplikacje czujnika obejmują alarm niskiego i wysokiego poziomu, ochronę pomp przed suchobiegiem oraz detekcję cieczy w zbiornikach i rurociągach.
Wersja „H” standardowego czujnika poziomu SMW rozszerza zakres temperatury ciagłej medium do 0 …+ 150 ºC.
Funkcje zaawansowane:
- Czujnik poziomu cieczy
- 7 podstawowych konfiguracji dla różnych mediów
- Dodatkowe ustawienia wprowadzane przez PC i interfejs programistyczny
- System spawanych tulei z modułowymi przyłączami procesowymi
- Pomiar aseptyczny
- Ułatwiony montaż (luźny króciec montażowy)
- Części zwilżane wykonane z PEEK
- Elektronika zabezpieczona żelem izolacyjnym
- Zgodny z EHEDG, FDA
Dane techniczne:
- Głowica przyłączeniowa wykonana ze stali wysokiej jakości 1.4305 u
- Opcjonalne wykonania:
- Z dławikiem PG
- Ze złączem M12
- Gwint G½„, uszczelnienia bezelastomerowe
- Końcówka czujnika wykonana z PEEK (HPC-Tip Nr 5)
- Czyszczenie CIP/SIP 0 … + 150 °C (30 min)
- Inwersja sygnału wyjściowego
- Napięcie zasilania 20 … 32 VDC
- Sygnał wyjściowy aktywny: maks. 50 mA
- Czas odpowiedzi < 0,2 s
- Temperatura otoczenia: – 10 … + 60 °C
- Temperatura medium (ciągła): 0 … + 150 °C
- Temperatura przechowywania: – 20 … + 70 °C
- Ciśnienie robocze maks. 10 bar (wyższe ciśnienie dostępne na życzenie)
- Stopień ochrony IP68 / IP69K
- Maks. moment obrotowy: 20 Nm
Typowe zastosowania:
- Alarm niskiego i wysokiego poziomu w zbiornikach
- Ochrona pomp przed suchobiegiem
- Detekcja poziomu cieczy w zbiornikach i rurociągach