Przez ponad rok rejestrowaliśmy dane dostarczane przez mętnościomierze Seli na trzech różnych aplikacjach. Zebrane dane możemy poddać ewaluacji z rozdzielczością nawet 10 sekund.
Lokalizacje pomiaru:
[info_list icon_color=”#003a73″ font_size_icon=”24″ eg_br_style=”none”][info_list_item list_icon=”Defaults-map-marker” title_font=”font_family:Raleway|font_call:Raleway|variant:500″ title_font_style=”font-weight:500;” desc_font=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans” title_font_size=”desktop:20px;”]Pomiar mętności brzeczki w kadzi, STS 01 OLP 20 mm
[/info_list_item][info_list_item list_icon=”Defaults-map-marker”]Pomiar mętności przy dozowaniu drożdży, dla separacji faz podczas fermentacji, STS 2001 OPL 10 mm
[/info_list_item][info_list_item list_icon=”Defaults-map-marker”]Pomiar mętności dla kontroli pracy, STS 01 OLP 10 mm[/info_list_item][/info_list]
Podsumowując, możemy zauważyć, że zadania pomiarowe zostały bardzo dobrze spełnione we wszystkich trzech aplikacjach, a systemy nie wymagały prac konserwacyjnych podczas całego okresu testów.
Pomiar mętności w kadzi, porównany z rejestrowanym równolegle pomiarem mętności EBC, wykazuje doskonałą paralelność i udowadnia, że czujnik może być stosowany również jako jednostka kontrolująca proces. Zostało to zobrazowane na załączonym wykresie danych z produkcji zakładu.
Wiarygodne pomiary mętności oraz nastawne progi alarmowe w prawidłowy sposób sygnalizują separację faz, co umożliwia odpowiednie dozowanie drożdży.
[dt_default_button border_radius=”1″ border_width=”0px” btn_width=”btn_full_width” button_alignment=”btn_left” button_padding=”12px 18px 12px 18px” default_btn_bg_color=”#003a73″ font_size=”14″ icon_size=”14″ link=”url:https%3A%2F%2Faea-technique.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F04%2FSTS_case_study_Konig-1.pdf||target:%20_blank|” size=”custom” smooth_scroll=”y”]Zapoznaj się z wynikami obserwacji pracy czujników mętności STS firmy SELI, pobierając plik poniżej.[/dt_default_button]